Mørbrad

Mørbrad er et fedtfattigt stykke kød, der er fyldt med smag, saft og kraft.

Mørbrad

Mørbrad er en kødudskæring fra en muskel på indersiden af rygsøjlen, der sidder på alle slagtedyr. Herhjemme spiser vi f.eks. mørbrad fra svin, kalv, okse og lam. Det gode ved mørbraden er, at den kan bruges til mange forskellige ting – både helstegt, skåret i bøffer og som en del af en gryderet.



Powered by Froala Editor

Hvordan afpudser man en mørbrad?

Du kan både købe svinemørbrad afpudset og ikke-afpudset - og med eller uden bimørbrad. Hvis du vælger den vacuumpakkede mørbrad, som ofte er at finde i supermarkedet, skal du pudse den, inden du tilbereder den. Mørbraden har nemlig nogle sener og hinder, som er seje at tygge i.

Brug en spids, skarp kniv til at skære ind under senen i den tykke ende af mørbraden. Før kniven langs senen, til den er skåret af. Skær ikke i selve kødet. Skær nu de andre sener og hinder af – husk den store sølvhinde. Se her, hvordan du gør:


Kan man spise bimørbraden?

Sidder der en klump kød på siden af svinemørbraden, som ikke hænger sammen med resten? Det er bimørbraden. Den skal du skære af, da den ikke er lige så mør som selve mørbraden. Du kan evt. svitse eller koge den til fond sammen med lidt grøntsager. Selvom kødet er sejt, indeholder det nemlig stadig masser af smag.

Hvordan tilbereder man mørbrad? 

Svinemørbrad er med sine 2-4 g fedt pr. 100 g et ret fedtfattigt stykke kød, men fordi den ikke bruges som andre muskler, er den alligevel fyldt med smag, saft og kraft. Allersaftigst er den, når kernetemperaturen er 62-68°. Svinemørbrad kan nydes på mange forskellige måder. Du kan f.eks. fylde den med ost, sno bacon omkring den, skære den i bøffer eller bruge den i mørbradgryde. Du finder 24 af vores bedste opskrifter med mørbrad herover.

Powered by Froala Editor