Spansk mørbradgryde med chorizo og couscous

Giv den klassiske mørbradgryde et spicy tvist med chorizo og masser af skønne krydderier. Servér med couscous for et mættende og fyldigt måltid.

Spansk mørbradgryde med chorizo og couscous
0-30 min.

(1)

6. juli 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer
svinemørbrader
1
smør til stegning
1 spsk.
hakkede tomater
1 dåser
koncentreret tomatpuré
140 g
piskefløde
2 dl
hvidvinseddike
2 spsk.
laurbærblade
2
kikærter
1 dåser

Chorizotopping

tørret chorizo
100 g
små løg
2
hvidløg
3 fed
paprika
1 spsk.
tørret oregano
1 spsk.
tørret rosmarin
2 tsk.
cayennepeber
½ tsk.
salt
peber

Tilbehør

couscous
4 dl
bredbladet persille
1 håndfulde

Sådan gør du

Puds mørbraden fri for sener og hinder, og skær den i 2 cm tykke skiver. Brun dem på alle sider i smør i en gryde. Læg dem til side på en tallerken.

Chorizotopping

Skær chorizo i skiver, og rist dem i bunden af gryden, så fedtet begynder at smelte.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Vend løg og hvidløg sammen med chorizoen i gryden, og krydr med paprika, oregano, rosmarin, cayennepeber, salt og peber. Lad det svitse, til løgene bliver klare.
Læg mørbraden tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter.
Dræn kikærterne, og hæld dem i gryden. Lad det simre et par minutter.

Tilbehør

Kog couscous efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til mørbradgryden. Pynt evt. med skyllet, hakket persille.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'