Spansk mørbradgryde med chorizo og couscous
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Giv den klassiske mørbradgryde et spicy tvist med chorizo og masser af skønne krydderier. Servér med couscous for et mættende og fyldigt måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Puds mørbraden fri for sener og hinder, og skær den i 2 cm tykke skiver. Brun dem på alle sider i smør i en gryde. Læg dem til side på en tallerken.
Skær chorizo i skiver, og rist dem i bunden af gryden, så fedtet begynder at smelte.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Vend løg og hvidløg sammen med chorizoen i gryden, og krydr med paprika, oregano, rosmarin, cayennepeber, salt og peber. Lad det svitse, til løgene bliver klare.
Læg mørbraden tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter.
Dræn kikærterne, og hæld dem i gryden. Lad det simre et par minutter.
Kog couscous efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til mørbradgryden. Pynt evt. med skyllet, hakket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på mørbradgryde
Powered by Froala Editor