Spansk mørbradgryde med chorizo og couscous
Giv den klassiske mørbradgryde et spicy tvist med chorizo og masser af skønne krydderier. Servér med couscous for et mættende og fyldigt måltid.

0-30 min.
(1)
6. juli 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
- svinemørbrader
- 1
- smør til stegning
- 1 spsk.
- hakkede tomater
- 1 dåser
- koncentreret tomatpuré
- 140 g
- piskefløde
- 2 dl
- hvidvinseddike
- 2 spsk.
- laurbærblade
- 2
- kikærter
- 1 dåser
Chorizotopping
- tørret chorizo
- 100 g
- små løg
- 2
- hvidløg
- 3 fed
- paprika
- 1 spsk.
- tørret oregano
- 1 spsk.
- tørret rosmarin
- 2 tsk.
- cayennepeber
- ½ tsk.
- salt
- peber
Tilbehør
- couscous
- 4 dl
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Puds mørbraden fri for sener og hinder, og skær den i 2 cm tykke skiver. Brun dem på alle sider i smør i en gryde. Læg dem til side på en tallerken.
Chorizotopping
Skær chorizo i skiver, og rist dem i bunden af gryden, så fedtet begynder at smelte.
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Vend løg og hvidløg sammen med chorizoen i gryden, og krydr med paprika, oregano, rosmarin, cayennepeber, salt og peber. Lad det svitse, til løgene bliver klare.
Læg mørbraden tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter.
Dræn kikærterne, og hæld dem i gryden. Lad det simre et par minutter.
Tilbehør
Kog couscous efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til mørbradgryden. Pynt evt. med skyllet, hakket persille.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk opskrift på mørbradgryde
Powered by Froala Editor