Mørbradbøffer med svampe og smørbagte kartofler
6. december 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Skal der seriøs forkælelse på middagsbordet, så prøv denne herlige omgang comfortfood.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185° varmluft. Afpuds mørbraden, og skær den ud i 3-4 cm tykke bøffer. Tryk dem lidt flade, og vend dem i en blanding af mel, salt og peber.
Brun bøfferne i olie på en pande. Læg dem i et ovnfast fad, der er smurt med lidt olie. Skær svampe i mindre stykker, og steg dem bløde i smør ved lav varme. Tilsæt presset hvidløg, timian og basilikum. Lad det stege et par minutter.
Hæld hvidvin over, og lad det koge ind i 10 minutter. Rør madlavningsfløde i gryden, og lad saucen simre i nogle minutter, til den tykner.
Hæld svampesaucen over mørbradbøfferne, og bag retten i ovnen i ca. 35 minutter.
Skrub kartoflerne, og dup dem tørre. Læg smør i et ovnfast fad, og stil det ind i ovnen, til smørret er smeltet. Hæld olie i.
Læg kartoflerne i fadet, og vend rundt. Krydr med salt og peber, og bag kartoflerne møre i ca. 35 minutter. Vend rundt et par gange undervejs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk