Mørbradbøffer med svampe og smørbagte kartofler

6. december 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Skal der seriøs forkælelse på middagsbordet, så prøv denne herlige omgang comfortfood.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185° varmluft. Afpuds mørbraden, og skær den ud i 3-4 cm tykke bøffer. Tryk dem lidt flade, og vend dem i en blanding af mel, salt og peber.
Brun bøfferne i olie på en pande. Læg dem i et ovnfast fad, der er smurt med lidt olie. Skær svampe i mindre stykker, og steg dem bløde i smør ved lav varme. Tilsæt presset hvidløg, timian og basilikum. Lad det stege et par minutter.
Hæld hvidvin over, og lad det koge ind i 10 minutter. Rør madlavningsfløde i gryden, og lad saucen simre i nogle minutter, til den tykner.
Hæld svampesaucen over mørbradbøfferne, og bag retten i ovnen i ca. 35 minutter.
Skrub kartoflerne, og dup dem tørre. Læg smør i et ovnfast fad, og stil det ind i ovnen, til smørret er smeltet. Hæld olie i.
Læg kartoflerne i fadet, og vend rundt. Krydr med salt og peber, og bag kartoflerne møre i ca. 35 minutter. Vend rundt et par gange undervejs.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar