Mørbrad a la creme med friteret persille
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Mørbrad, svampe, fløde og sprød persille får dig helt ned i gear og helt op i smagshimlen.
Bemærk
Udblødningstid, morkler: 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Krydr mørbraden godt med salt og peber. Brun den på en varm pande med en smule olie. Steg svinemørbraden færdig i ovnen i 15 minutter. Lad den hvile i 10 minutter, før du skærer den i skiver.
Læg de tørrede morkler i en skål, hæld kogende vand over dem, og lad dem trække i 15 minutter.
Pil løget, og hak det fint. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Smelt smør og olie på en pande, tilsæt løg og champignoner, og steg, til svampene har fået en smule farve. Tilsæt timian, de udblødte morkler samt vandet, de har trukket i.
Lad saucen simre, til vandet næsten er kogt væk. Hæld fløden på, og lad den koge ind til ca. halvdelen. Riv citronskallen fint og pres saften af citronen. Smag til med salt, peber, fintrevet citronskal og citronsaft.
Varm olien op i en stor gryde, til den er helt varm og syder, når du stikker en træpind i den. Fritér persillen, lidt ad gangen. Vær opmærksom på, at olien sprutter meget, fordi persille har et højt vandindhold.
Servér skiver af mørbrad overhældt med svampe a la creme, skyllet radicchio og friteret persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk