Svinemørbrad med parmaskinke

14. juli 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Mørt kød med masser af smag fra både pesto, chili og parmaskinke. Steg det i ovnen, eller grill det på havegrillen.

Ingredienser

Sådan gør du

Afpuds svinemørbraderne.
Bred 4 skiver parmaskinke ud på et skærebræt, så skiverne overlapper hinanden en smule. Læg en mørbrad oven på, og smør kødet med grøn pesto og chilisauce. Krydr med salt og peber, og pak mørbraden ind i skinken. Gentag med den næste mørbrad på samme måde.
Tænd ovnen på 200°. Læg mørbraderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gennemstegte. Skær dem i skiver, og anret dem på et fad. Servér evt. med en blandet salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Den bedste opskrift på svinemørbrad med parmaskinke

Svinemørbraden bliver ekstra lækker, når den pakkes ind i parmaskinke og fyldes med pesto. I denne opskrift har vi tilføjet en smule chili, som giver mørbraden lidt kant, da det er et stykke kød, som er mildt i sin smag. Det fantastiske ved svinemørbrad med parmaskinke og fyld er, at det behager både børn og voksne. Derudover kan du variere dit tilbehør til svinemørbraden efter eget ønske, og så tager det ikke lang tid at tilberede denne opskrift på svinemørbrad med parmaskinke.

Tilbehør til svinemørbrad med parmaskinke

Skal du grille, holde festmiddag eller bare have et skønt hverdagsmåltid? Så kommer der her et par forslag til, hvad der smager skønt til svinemørbrad.

Det mest oplagt tilbehør til svinemørbrad med parmaskinke og pesto er en god omgang kartofler, en sovs og en grøn salat. Her har du forslag til kombinationer, som smager fantastisk: 

  • Hele ovnbagte kartofler med paprikasovs og grøn salat
  • Kogte kartofler, pebersovs og kålsalat
  • Bagekartofler med smør og tomatsalat

Svinemørbrad smager fantastisk når den rulles ind i parmaskinke. Spis f.eks. med en sprød spinatsalat til.

Sådan tilbereder du svinemørbraden

I ovn, på grill eller på pande? Der er flere måder, du kan gå til tilberedningen på. Vi anbefaler, at du tilbereder den i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter. Alternativt kan du stege den på grillen.

Svinemørbrad med fyld

Du kan sagtens variere din svinemørbrad. Tilføj dine yndlingssmage og prøv dig frem! Du kan eksempelvis, i stedet for pesto, bruge flødeost eller sennep og honning, og i stedet for parmaskinke kan du rulle bacon eller anden lufttørret skinke omkring kødet.

Kan man bruge bimørbraden?

Ja, du kan sagtens lade bimørbraden sidde på mørbraden. Den smager fuldstændig som resten af mørbraden.

Hvor meget vejer en mørbrad?

Det varierer en del, men gennemsnitligt 600 g. Det vil sige, at står der i opskriften, at du skal bruge 1200 g svinemørbrad, svarer det til to mørbrader.

Den nemme løsning: I fad med grønt

En nem hurtig hverdagsret med svinemørbrad er mørbrad og grøntsager i ét stort fad. Bruger du bacon, giver det ekstra smag til resten af retten. Tilføj dine yndlingsgrøntsager og smag til med salt og peber. Lægger der sig væsk ved, kan du hælde den i en gryde, og bruge den til en smagfuld sovs.

Sådan nedfryser du mørbraden

Du kan sagtens fryse en svinemørbrad. Emballagen som svinemørbraden ligger i egner sig dog ikke til nedfrysning – derfor skal du bruge en frysepose i stedet. Når du tør den op, er det bedst at tø den op langsomt, altså i køleskabet.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar