Flødekartofler med parmasvøbt svinemørbrad

24. december 2020 af .

Foto: Peter Kam

Flødekartofler og svinemørbrad er comfort food, når det er bedst. De cremede kartofler passer perfekt, når regnen står ned uden for vinduet, og alt, man har lyst til, er at samles rundt om spisebordet til hygge og varmende mad.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smør formen med olie.
Skrub kartoflerne, og skær dem i 2 mm tykke skiver. Pil og hak løg. Skyl og hak timian.
Fordel halvdelen af kartofler, løg og timian i formen.
Bland fløde, vin, salt og peber, og hæld halvdelen af væsken i formen.
Riv osten på et rivejern, og fordel den over kartoflerne.
Læg resten af kartofler, løg og timian i formen. Hæld resten af væsken over kartoflerne.
Sæt formen i ovnen i ca. 1 time. Mærk med en lille kniv, om kartoflerne er møre. Giv dem yderligere 10 minutter i ovnen, hvis de stadigvæk er hårde.
Tænd ovnen på 175°. Fjern sener på mørbraden. Skær en rille i mørbraden på langs, og bred den ud.
Fordel pesto i midten af mørbraden, og rul den sammen. Krydr den med salt og peber.
Sno parmaskinke omkring mørbraden, så den holdes sammen. Læg mørbraden i et ovnfast fad, og tilbered den i ovnen i ca. 30 minutter, eller til centrumtemperaturen er 65°. Skær mørbraden i skiver.
Skyl salaten og agurken. Skær agurken i skiver, og fordel salat og agurk i en skål.
Rist cashewnødderne i 3 minutter på en tør pande ved medium varme. Hak nødderne groft, og drys dem over salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar