Fyldt mørbrad med feta og bagte kartofler
11. september 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En fyldt mørbrad er det perfekte måltid fredag aften, uanset om man venter middagsgæster eller ej.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær forsigtigt en lomme på langs i mørbraden uden at skære helt igennem. Læg baconskiverne helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten.
Skyl og tør basilikum. Pil hvidløgene. Rør fetaost sammen med presset hvidløg, finthakket basilikum, finthakkede soltørrede tomater og peber i en skål.
Fyld lommen i mørbraden med fetablandingen, og fold bacon stramt omkring mørbraden (brug evt. kødsnor eller kødnåle til at holde det hele sammen). Læg mørbraden i et ovnfast fad.
Skrub kartoflerne, og fordel dem omkring mørbraden. Vend kartoflerne i olivenolie og salt. Sæt fadet i ovnen i 35 minutter, til kartoflerne er møre og let gyldne. Tænd for ovnens grillfunktion, og giv det yderligere 5 minutter, til baconen er sprød.
Tag fadet ud af ovnen, og lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter inden servering.
Skyl og tør salaten. Vend salaten med olivenolie, citronsaft, salt og peber i en skål. Rist solsikkekerner gyldne på en tør pande, og drys dem over salaten lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk