Fyldt mørbrad med feta og bagte kartofler

En fyldt mørbrad er det perfekte måltid fredag aften, uanset om man venter middagsgæster eller ej.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær forsigtigt en lomme på langs i mørbraden uden at skære helt igennem. Læg baconskiverne helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten.
Skyl og tør basilikum. Pil hvidløgene. Rør fetaost sammen med presset hvidløg, finthakket basilikum, finthakkede soltørrede tomater og peber i en skål.
Fyld lommen i mørbraden med fetablandingen, og fold bacon stramt omkring mørbraden (brug evt. kødsnor eller kødnåle til at holde det hele sammen). Læg mørbraden i et ovnfast fad.
Skrub kartoflerne, og fordel dem omkring mørbraden. Vend kartoflerne i olivenolie og salt. Sæt fadet i ovnen i 35 minutter, til kartoflerne er møre og let gyldne. Tænd for ovnens grillfunktion, og giv det yderligere 5 minutter, til baconen er sprød.
Tag fadet ud af ovnen, og lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter inden servering.
Skyl og tør salaten. Vend salaten med olivenolie, citronsaft, salt og peber i en skål. Rist solsikkekerner gyldne på en tør pande, og drys dem over salaten lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
11. september 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar