Fyldt mørbrad med feta og bagte kartofler

11. september 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

En fyldt mørbrad er det perfekte måltid fredag aften, uanset om man venter middagsgæster eller ej.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær forsigtigt en lomme på langs i mørbraden uden at skære helt igennem. Læg baconskiverne helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i midten.
Skyl og tør basilikum. Pil hvidløgene. Rør fetaost sammen med presset hvidløg, finthakket basilikum, finthakkede soltørrede tomater og peber i en skål.
Fyld lommen i mørbraden med fetablandingen, og fold bacon stramt omkring mørbraden (brug evt. kødsnor eller kødnåle til at holde det hele sammen). Læg mørbraden i et ovnfast fad.
Skrub kartoflerne, og fordel dem omkring mørbraden. Vend kartoflerne i olivenolie og salt. Sæt fadet i ovnen i 35 minutter, til kartoflerne er møre og let gyldne. Tænd for ovnens grillfunktion, og giv det yderligere 5 minutter, til baconen er sprød.
Tag fadet ud af ovnen, og lad mørbraden hvile på køkkenbordet i 10 minutter inden servering.
Skyl og tør salaten. Vend salaten med olivenolie, citronsaft, salt og peber i en skål. Rist solsikkekerner gyldne på en tør pande, og drys dem over salaten lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar