Paprikagryde

Der er ikke et øje tørt, når denne ret rammer middagsbordet. Her serveres paprikagryden med ris og majskolber, men den kan også sagtens akkompagneres af en god kartoffelmos.

Paprikagryde
0-30 min.

(18)

March 18, 2022 af Cecilie SvenssonFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Hvorfor skal der sukker i saucen, tænker du måske? Du kan godt udelade sukkeret, men når du smager saucen til med noget sødt, opnår du den helt rigtige kombination af surt (fra tomater), bittert (fra paprika), salt (fra fond og cocktailpølser) og sødt.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på paprikagryde

Paprikagryde er en vaskeægte familiefavorit, der med sin milde, runde smag og ingredienser som cocktailpølser, bacon og fløde vækker begejstring hos både store og små.

Heldigvis behøver der ikke gå mere end en halv time, fra du går i gang i køkkenet, til du kan sætte retten på bordet. Paprikagryde er nemlig drønnemt at bikse sammen – og det gør bestemt ikke smagen mindre god!

Du må ikke snyde dig selv for at prøve den røgede paprika, da krydderiet giver den helt perfekte røgede smag til den ellers sødlige sovs.

Paprikagryde bugner ikke ligefrem af grøntsager, så hvis du vil have lidt ekstra grønt indenbords, kan du servere en frisk grøn salat til eller spæde lidt grøntsager til gryderetten. Prøv f.eks. med peberfrugt, aubergine eller gulerødder.

Kan jeg lave paprikagryde med kylling? 

I vores opskrift på paprikagryde bruger vi svinemørbrad, bacon og cocktailpølser, men du kan skifte kødet ud med lige det, du foretrækker, f.eks. kyllingebryst eller kalkunbacon – eller erstatte det med bønner eller kikærter, hvis du helt vil springe kødet over.

Kan jeg fryse paprikagryde ned?

Hvis du har lavet for meget paprikagryde, kan du sagtens fryse resterne ned. Fyld evt. en frysepose med, hvad der svarer til én portion. Så behøver du ikke tø mere op, end du kan spise.

Hvor længe holder paprikagryde i køleskabet?

Gryderetter med kød holder sig typisk i køleskabet i to til tre dage – faktisk synes mange, at den smager endnu bedre dagen efter, fordi smagene har fået lov til at trække. Sørg for at sætte retten på køl lige efter spisningen, så den ikke har stået ved stuetemperatur alt for længe.

Skal der fløde i paprikagryde?

Det er fløden, der giver paprikagryden sin runde smag, men du kan godt erstatte den med madlavningsfløde eller kokosmælk, hvis du vil spare på fedtet. Du kan også blot skære ned på mængden af fløde.

Prøv også en mørbradgryde.

Må vi foreslå? Mørbradgryde er en klassiker, elsket af både store og små. Den helt klassiske indeholder ikke meget grønt, men vi har skabt en version med både peberfrugt, squash og champignon. Se den her: Klassisk mørbradgryde.

Måske du også kan li'