Mørbrad i baconsvøb med gorgonzolakartofler
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Alt bliver bare bedre, når det pakkes ind i bacon! Det gælder også mørbraderne, der bliver saftige indeni og sprøde udenpå.
Bemærk
Ovntid: Ca. 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Afpuds mørbraderne, og krydr dem med friskhakket rosmarin, salt og peber. Pak dem ind i bacon, og læg dem i et ovnfast fad. Steg mørbraderne i ovnen i 1 time.
Tag fadet ud, dæk med alufolie, og lad kødet hvile, mens kartoflerne bages. Mørbraderne skal i ovnen igen senere.
Skru ovnen op til 210°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Pluk rosmarin. Pil og knus hvidløg. Vend kartoflerne med olie, rosmarin, hvidløg, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter.
Tag kartoflerne ud, og smuldr gorgonzola hen over dem. Sæt dem tilbage i ovnen sammen med fadet med mørbrader. Skru op til 225°, og lad det hele stege, til baconen er sprød, og kartoflerne er møre.
Del kålen i hele blade, skyl og halvér dem, og kog dem i 2 minutter i en stor gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kålen dryppe af i en sigte.
Skær kødet i skiver, og servér straks med gorgonzolakartofler og savojkål.
Tip!
Både gorgonzola og bacon er med til at give retten salt, så vær forsigtig, når du salter både kød og kartofler. I kan evt. drysse lidt ekstra på ved bordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk