Chokoladekage med chokoladeovertræk
17. november 2020
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
En lækker, svampet chokoladekage med chokoladeovertræk vil med sikkerhed bringe glæde.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Skær smør og chokolade i små stykker, og smelt det over vandbad. Afkøl let.
Pisk æg og sukker sammen. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål.
Rør den smeltede chokolade sammen med æggemassen. Sigt melblandingen i. Rør det hele sammen med mælk og kaffe.
Smør formen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en 175° varm ovn i 30 minutter.
Tjek, om den er gennembagt i midten. Afkøl i formen.
Smelt chokolade med mælken over vandbad. Rør flormelis i, og smør blandingen ud over kagen. Drys evt. med krymmel.
Tip!
Brug en mørk chokolade med høj kakaoprocent – det vil kunne smages i den færdige kage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk