Chokoladekage med chokoladeovertræk

13. juni 2021 af .

Foto: Henrik Freek

En lækker, svampet chokoladekage med chokoladeovertræk vil med sikkerhed bringe glæde.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Skær smør og chokolade i små stykker, og smelt det over vandbad. Afkøl let.
Pisk æg og sukker sammen. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål.
Rør den smeltede chokolade sammen med æggemassen. Sigt melblandingen i. Rør det hele sammen med mælk og kaffe.
Smør formen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en 175° varm ovn i 30 minutter.
Tjek, om den er gennembagt i midten. Afkøl i formen.
Smelt chokolade med mælken over vandbad. Rør flormelis i, og smør blandingen ud over kagen. Drys evt. med krymmel.

Tip!

Brug en mørk chokolade med høj kakaoprocent – det vil kunne smages i den færdige kage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste chokoladekage

I mange chokoladekager er der faktisk ikke engang chokolade, men derimod kakaopulver. Det gør kagen dejligt let og luftig, og så gør det jo ikke noget, at den er super nem at lave!

I overtrækket på denne chokoladekage er der dog ægte chokolade, som tager kagen til et helt nyt niveau. Det er ikke bare en kedelig bradepandekage, men en helt perfekt chokoladekage med chokoladeovertræk. Mums.

Kan jeg undlade kaffe?

Der er kaffe i dejen, fordi det fremhæver chokoladesmagen, og gør kagen perfekt intens. Du kan dog sagtens erstatte kaffen med mælk, hvis du ikke ønsker at bruge kaffe. Vi lover dog, at ingen børn opdager, at der er kaffe i kagen!

Hvor længe holder kagen sig frisk?

Kagen kan holde sig i 5-6 dage. Pak den ind i en plastikpose eller opbevar den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Kagen bliver tør og kedelig, hvis den kommer på køl.

Kan kagen fryses ned?

Du kan sagtens fryse kagen ned og tage den op en dag, hvor lækkersulten melder sig. Frys den dog ned uden chokoladeovertræk, da det risikerer at skille.

Du kan også bruge eventuelle rester til at lave romkugler. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar