Gateau Marcel – den perfekte dessertkage!

Gateau Marcel er en meget simpel dessertkage, som smager som en drøm! Det er simpelthen kun chokolademousse, hvoraf bunden består af bagt chokolademousse og toppen af frisk chokolademousse

Gateau Marcel – den perfekte dessertkage!
31-60 min.

(10)

December 13, 2021 af Maja Ambeck VaseFoto: Columbus Leth
Bemærk:Hviletid: Mindst 3-4 timer.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • en lille springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tip!

Du kan også pynte kagen med høvlet mørk chokolade og spiseligt guldstøv.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Gateau Marcel er den ultimative dessertkage til chokoladefans. Den består ganske enkelt af én stor portion chokolademousse, hvoraf halvdelen bages i ovnen, og resten smøres derefter oven på den bagte kage som en fløjlsblød mousse. Voila, så har du den lækreste dessertkage.   

Ophavsmanden til den berømte chokoladekage er den fransk-danske kok Michel Michaud, som ønskede at lave en glutenfri chokoladekage. Det lykkedes ham - en Gateau Marcel laves uden brug af mel, så glutenallergikere og andre, der gerne undgår gluten, kan sagtens nyde et stykke af den lækre chokoladekage.

Mere inspiration til dessertmenuen: Alle desserter

Tips til opskriften

  • Chokoladekagen kan fint laves dagen før servering og opbevares på køl.
  • Du kan også fryse chokoladekagen i formen. Tag den op et par timer før servering, og lad den tø op i køleskabet.
  • Kagen må endelig ikke overbages. Den skal se en anelse ubagt ud, når du tager den ud af ovnen.
  • Vælg chokolade af god kvalitet, f.eks. Valrhona eller Callebaut.
  • Pynt kagen med chokoladespåner, rent kakaopulver eller chokoladehjerter. 

Prøv også: Nem svampet chokoladekage

Måske du også kan li'