Gateau Marcel – den perfekte dessertkage!

13. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Gateau Marcel er en meget simpel dessertkage, som smager som en drøm! Det er simpelthen kun chokolademousse, hvoraf bunden består af bagt chokolademousse og toppen af frisk chokolademousse

Bemærk
Hviletid: Mindst 3-4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en lille springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Pisk æggehvider og ¼ af sukkeret stift i en anden skål. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret let og luftigt i en tredje skål, og rør chokolademassen i. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i, så du får en jævn mousse.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør kanterne. Fordel halvdelen af chokolademoussen i formen, og bag den i en 175° varm ovn i ca. 30 minutter. Stil resten af chokolademoussen i køleskabet.
Stil den bagte bund i fryseren et øjeblik, så den hurtigt bliver helt kold. Fordel den anden halvdel af chokolademoussen ovenpå. Stil kagen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.
Smelt chokolade i en skål over vandbad. Placér en frysepose på et lille skærebræt, og hæld den smeltede chokolade ud på posen. Spred chokoladen ud i et tyndt lag. Stil skærebrættet i fryseren et øjeblik, til chokoladen er stivnet.
Stik små hjerter ud med en kageudstikker, og drys evt. med lidt guldstøv. Stil hjerterne på køl, til kagen skal serveres.
Sigt kakaopulver over kagen, og pynt med chokoladehjerterne og evt. lidt guldstøv.

Tip!

Du kan også pynte kagen med høvlet mørk chokolade og spiseligt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gateau Marcel er den ultimative dessertkage til chokoladefans. Den består ganske enkelt af én stor portion chokolademousse, hvoraf halvdelen bages i ovnen, og resten smøres derefter oven på den bagte kage som en fløjlsblød mousse. Voila, så har du den lækreste dessertkage.   

Ophavsmanden til den berømte chokoladekage er den fransk-danske kok Michel Michaud, som ønskede at lave en glutenfri chokoladekage. Det lykkedes ham - en Gateau Marcel laves uden brug af mel, så glutenallergikere og andre, der gerne undgår gluten, kan sagtens nyde et stykke af den lækre chokoladekage.

Mere inspiration til dessertmenuen:Alle desserter

Tips til opskriften

  • Chokoladekagen kan fint laves dagen før servering og opbevares på køl.
  • Du kan også fryse chokoladekagen i formen. Tag den op et par timer før servering, og lad den tø op i køleskabet.
  • Kagen må endelig ikke overbages. Den skal se en anelse ubagt ud, når du tager den ud af ovnen.
  • Vælg chokolade af god kvalitet, f.eks. Valrhona eller Callebaut.
  • Pynt kagen med chokoladespåner, rent kakaopulver eller chokoladehjerter. 

Prøv også: Nem svampet chokoladekage

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar