Chokoladekage med kaffe
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne chokoladekage med kaffe er lækker og intens og ikke mindst utrolig svær at modstå!
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Kom rørsukker og kaffe i en gryde, og kog det til sirup.
Kom smør og hakket chokolade ned i siruppen, tag gryden af blusset, og lad det hele smelte stille og roligt sammen. Afkøl, til blandingen er håndvarm.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør dejen jævn og glat.
Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i en 170° varm ovn i ca. 50 minutter. Kagen skal være klæg i midten.
Afkøl kagen helt – stil den gerne på køl til dagen efter.
Drys med sigtet kakaopulver inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk