Chokoladekage med pærer
31. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Denne kage med pære er dejligt konfektagtig med en intens chokoladesmag. Den er blød og fugtig og har derfor bedst af at stå nogle timer, efter at den er bagt, og gerne til næste dag.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Hak chokoladen groft, og smelt den med smørret i en gryde ved meget svag varme. Rør kaffepulveret i, og køl blandingen let af.
Hak den syltede ingefær. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt med en elpisker. Bland mel og bagepulver, sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt.
Rør til sidst ingefær og den smeltede chokoladeblanding i. Smør springformen med smør, og drys evt. kanterne med mandelflager – tryk dem godt fast.
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i brede både. Fordel dem i bunden af formen, og hæld dejen ovenpå.
Bag kagen på næstnederste rille i en 185° varm ovn i 35-45 minutter. Afkøl kagen let.
Løsn ringen på springformen efter ½-1 time, og læg et rent viskestykke over. Stil kagen på køl, gerne til næste dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk