Chokoladekage med rødbede
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Rødbede optræder sjældent i det søde køkken, men bare rolig: Ingen vil gætte den hemmelige ingrediens. Rødbederne giver blot kagen en mere nuanceret smag og en saftig konsistens.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Smelt smør og chokolade i en varmefast skål over vandbad.
Skræl rødbederne, og riv dem på den fine side af et rivejern.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne sammen med brun farin med en elpisker til en skummende og lys masse. Pisk hviderne helt stive i en anden skål.
Rør revet rødbede, mandelmel, bagepulver og den smeltede chokolademasse sammen med de piskede æggeblommer. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 50-55 minutter.
Lad chokoladekagen køle helt af i formen, før du drysser den med hindbær- eller solbærstøv.
Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker sammen med en elpisker til en fast creme. Vend hindbær- eller solbærstøv i, og drys lidt ovenpå. Servér cremen til chokoladekagen.
Tip!
Kagen er bagt helt uden hvedemel, så den kan også serveres for folk, som ikke tåler gluten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk