Brownie med hvid chokolade

14. februar 2021 af .

Foto: Anne Moltke Dahl

Hvem elsker ikke en god og intens brownie med stykker af hvid chokolade? Denne opskrift er helt perfekt til alle med en forkærlighed for den mørke chokoladekage.

Bemærk
Brownien skal helst bages dagen før, så den har tid til at sætte sig, og den kan også holde sig lækker i flere dage, hvis den står i køleskabet.

Ingredienser

Udstyr

en kvadratisk bageform, 22 x 22 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180º.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tilsæt hakket mørk chokolade, og lad den smelte.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk mel, æg, sukker, vaniljekorn og salt sammen med en elpisker til en luftig masse. Tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring.
Hak den hvide chokolade, og vend den i dejen.
Fordel dejen i en bageform foret med bagepapir. Bag brownien i ovnen i 25 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til opskriften på brownie

Det kræver ikke mange ingredienser at bikse verdens bedste brownie sammen!

I denne opskrift drejer det sig om 8 ingredienser: Smør, mørk chokolade, vaniljestang, hvedemel, æg, sukker, salt og hvid chokolade.

Gør kagen endnu nemmere

Mange af ingredienser har du sikkert allerede i køkkenskabet. Hvis du ikke har, kan du sagtens undlade nogle af dem.

Vaniljestangen kan f.eks. erstattes med vaniljepulver- eller sukker – den kan også helt undlades. Den hvide chokolade kan også undlades eller erstattes med hakkede nødder eller anden form for chokolade eller slik.

Varmluft eller ej

Mange er i tvivl om, hvorvidt man skal bruge varmluft eller almindelig over- og undervarme, når man bager. En tommelfingerregel er, at bagværk skal bages ved almindelig ovnvarme, og salte madvarer til aftensmaden kan godt lide varmluft.

Det gode ved varmluft er, at varmen cikurleres rundt og bliver fordelt, hvis der er mange ting i ovnen. Luften har det dog også med at udtørre det, du har i ovnen. Det er god ting, hvis du bager ting, der skal blive sprøde, f.eks. pommes eller kylling. Men ved f.eks. rugbrød, som samtidig skal bages i lang tid, er det bedst at bruge almindelig ovnvarme, så brødet ikke bliver tørt. 

Ved brownien her kan du bruge begge dele. Mange kan dog godt lide, at kagen får en sprød overflade, og så er det en god idé at bruge varmluft.

Hvornår er kagen færdig?

Ovne er meget forskellige, så derfor er tidsangivelsen med forbehold. Hold øje med brownien undervejs, og tag den gerne ud lidt før, du tror den er færdig. En brownie må nemlig gerne være en smule underbagt.

Derfor duer tricket med at stikke en gaffel i kagen heller ikke. Kagen er nemlig færdig, før der er tørre kagekrummer på gaflen.

Du kan med fordel bage kagen dagen før, og stille den på køl indtil servering. Så sætter den sig og bliver nærmest konfektagtig. Mums!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar