Brownie med hvid chokolade

Hvem elsker ikke en god og intens brownie med stykker af hvid chokolade? Denne opskrift er helt perfekt til alle med en forkærlighed for den mørke chokoladekage.

Brownie med hvid chokolade
31-60 min.

(20)

January 25, 2022 af Anne Moltke DahlFoto: Anne Moltke Dahl
Bemærk:Brownien skal helst bages dagen før, så den har tid til at sætte sig, og den kan også holde sig lækker i flere dage, hvis den står i køleskabet.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • en kvadratisk bageform, 22 x 22 cm

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan bager du den bedste brownie – tips til opskriften

Det kræver ikke mange ingredienser at bikse en snasket, fudgy brownie sammen, og den er altid et hit på kagebordet. Dette er vores bedste opskrift på en klassisk brownie, som du kan bage til enhver anledning.

En nem brownie er måske en af de bedste skærekager, du kan bage, hvis du vil servere en hurtig, lækker kage til mange mennesker. Den er nem at tage med og kan også pyntes op til fest med frosting, bær, slik eller chokoladepynt.

Skal du bruge en nem dessert, er brownie med is og bær en skøn dessert, som du nemt kan bikse sammen og servere for familien, middagsgæsterne eller til en større fest. Den intense chokoladesmag passer nemlig perfekt til den kolde is og de friske bær.

Grundopskriften på en god brownie er supernem. I denne opskrift drejer det sig om blot 8 ingredienser: Smør, mørk chokolade, vaniljestang, hvedemel, æg, sukker, salt og hvid chokolade.

Den nemmeste opskrift på brownie med chokolade

Mange af ingredienserne har du sikkert allerede i køkkenskabet. Hvis du ikke har, kan du sagtens undlade nogle af dem. Vaniljestangen kan f.eks. erstattes med vaniljepulver- eller sukker – den kan også helt undlades. Den hvide chokolade kan også undlades eller erstattes med hakkede nødder eller anden form for chokolade eller slik.

Hvilken chokolade skal man bruge i brownie?

I denne opskrift bruger vi mørk chokolade. Det vil sige med et kakaoindhold på mindst 43%. Jo mørkere chokolade, du bruger, jo mere intens og bitter chokoladesmag vil brownien få. Omvendt vil brownien få en mere mild og sød smag, hvis du bruger mælkechokolade. Du kan bruge lige den chokolade, du har lyst til. Så hvis du generelt bedst kan lide mælkechokolade, kan du bage brownie med den, og hvis du er vild med den mere intense mørke chokolade, bager du bare med den. Hvis du godt kan lide mørk chokolade, er det en god ide at gå efter 70%.

Du kan også bage brownie med hvid chokolade. I så fald hedder det en blondie. Ligesom en klassisk brownie er den blød og snasket indeni, og fordi den laves med hvid chokolade, er den ekstra sød. Prøv en opskrift på blondie her.

Brownie uden chokolade

Du kan også lave brownie uden chokolade, hvor du i stedet bruger kakaopulver. Det giver ikke helt den samme søde, bløde og runde chokoladesmag, men kakao kan bruges som alternativ, hvis du ikke har andet. Få en opskrift med kakaopulver her.

Brownie med nødder

Denne brownie er lavet uden nødder, men mange elsker det sprøde bid, som nødderne bidrager med. Prøv at tilsætte hakkede valnødder, hasselnødder eller peanuts til dejen, hvis du vil give brownien et sprødt tvist.

Hvordan skal brownie bages?

Mange er i tvivl om, hvorvidt man skal bruge varmluft eller almindelig over- og undervarme, når man bager. En tommelfingerregel er, at bagværk skal bages ved almindelig ovnvarme, og salte madvarer til aftensmaden kan godt lide varmluft.

Det gode ved varmluft er, at varmen cirkuleres rundt og bliver fordelt, hvis der er mange ting i ovnen. Luften har det dog også med at udtørre det, du har i ovnen.

Ved brownien her kan du bruge begge dele. Mange kan godt lide, at kagen får en sprød overflade, og så er det en god idé at bruge varmluft.

Hvornår længe skal brownie bages?

Kendetegnet ved en god brownie er, at den er ”fudgy” i midten. En fudgy brownie betyder, at den er blød, snasket og dejagtig indeni. Den skal dog stadig være bagt nok, og derfor kan det være svært at ramme den helt rigtige konsistens på en fudgy brownie.

Ovne er meget forskellige, så derfor er tidsangivelsen med forbehold. Hold øje med brownien undervejs, og tag den gerne ud lidt før, du tror den er færdig. En brownie må nemlig gerne være en smule underbagt.

Normalt hedder siger man, at man kan teste, om en kage er færdigbagt ved at stikke en strikkepind eller gaffel i, og så skal den komme op uden dej på. Dette trick kan man dog ikke bruge, når det kommer til brownien, der gerne må være lidt blødere.

Du kan dog stadig bruge det klassiske trick til at se, hvor underbagt brownien er. Kommer gaflen op og er svøbt ind i kagedej, skal den bage lidt endnu. Kommer gaflen derimod op næsten ren, men med en smule klistret dej, så er din brownie færdig.

Du kan med fordel bage kagen dagen før, og stille den på køl indtil servering. Så sætter den sig og bliver nærmest konfektagtig. Mums!

Toppings til brownie

En god, fudgy brownie er utroligt lækker i sig selv, men hvis du vil give den en tand ekstra i både smag og udseende, kan du pynte brownien med lækker topping. Det gør også brownien ekstra festlig, hvis du skal servere den til fest og fødselsdag.

Brownie er en tung chokoladekage, og den passer derfor godt sammen med noget friskt og syrligt såsom is, cremefraiche og bær. Men siden det er en rigtig smovset kage, kan det også være lækkert at skrue helt op for det snaskede. Hvis du er klar på en overdådig kage, kan du lave brownie med saltkaramel. Få opskriften her.

Kan brownie fryses?

Det er svært at forestille sig, at der skulle være rester af brownie, men hvis det er tilfældet, kan du sagtens fryse dem. En brownie er stadig lækker og blød, når den tages op fra frost, og den smager skønt, når den er helt afkølet.

Hvordan ved jeg, når mine brownies er færdigbagte?

Den bedste måde at afgøre, om dine brownies er færdige, er ved at stikke en tandstik, et grillspyd eller en strikkepind ind i midten af kagen. Hvis det kommer ud med få krummer eller er helt rent, er dine brownies klar. Det er vigtigt ikke at overbage brownies, da de skal være fugtige og klæbrige, ikke tørre.

Hvad kan jeg tilføje til mine brownies for ekstra smag eller tekstur?

Der er mange lækre tilføjelser, du kan prøve! Hvis du kan lide lidt knas, kan du tilføje hakkede nødder som valnødder eller pekannødder. For ekstra chokolade kan du tilføje chokoladeknapper eller stykker af mørk chokolade. Hvis du vil have noget sødt og klistret, prøv karamel. Tørret frugt kan give et anderledes, sødt og syrligt twist – ja, og hvis det ska være ekstra vildt, prøv at tilføje en smule chilipulver.

Hvor længe kan jeg opbevare brownies, og hvordan skal jeg opbevare dem?

Brownies kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 4 dage. Hvis du vil have dem til at vare længere, kan du opbevare dem i køleskabet, hvor de vil holde sig i op til en uge. Du kan også fryse brownies - pak dem ind i plastfolie og derefter i frysepose. De kan opbevares i fryseren i op til 3 måneder.

Se også: Den bedste svampede chokoladekage!

Måske du også kan li'