Chokoladekage med blåbærcreme
20. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Chokolade og blåbær er et skønt match, som spiller perfekt sammen i denne saftige dessertkage.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 sprøjtepose med tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Smelt smørret, og lad det køle af i 5 minutter.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør hvedemel, kakao og salt i æggemassen. Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i en springform, 18 cm i diameter, og bag kagen i ovnen i 20-22 minutter. Kagen må gerne virke lidt ubagt i midten – den sætter sig, når den bliver kold. Afkøl kagen på en rist, og sæt den på køl i mindst 2 timer.
Bring blåbær, sukker, vaniljepulver og citronsaft i kog i en gryde, og lad det småkoge i 5 minutter. Blend det til puré med en stavblender direkte i gryden.
Rør vand og majsstivelse sammen i en kop, og rør det i bærpuréen. Kog bærpuréen op igen under omrøring, til den tykner. Tag gryden af varmen, og afkøl puréen helt.
Pisk fløden til let skum i en skål med en elpisker. Tilsæt mascarpone og ca. 2 spsk. af den afkølede bærpuré, og pisk det til luftigt skum med en elpisker. Tilsæt evt. mere af bærpuréen, hvis du ønsker en endnu mere intens lilla farve.
Anret chokoladekagen på et fad, fyld en sprøjtepose med blåbærcreme, og pynt kagen med cremetoppe. Drys med friske blåbær, grofthakket chokolade og evt. lidt spiseligt guldstøv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk