Chokoladekage med orangemarmelade
10. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Line Falck
Lækker og intens chokoladekage med en syrligsød appelsinmarmelade. Kagen er meget fyldig i smagen, så servér små stykker. Man kan jo altid tage et stykke til!
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad.
Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne sammen med rørsukker til en tæt masse. Rør chokoladeblandingen i æggeblommemassen.
Blend mandlerne til fint mandelmel i en minihakker eller foodprocessor, og vend dem i dejen sammen med appelsinmarmelade. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
Smør formen, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen. Bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 50 minutter. Den må gerne være lidt klistret i midten.
Lad kagen afkøle i formen, og pynt med høvlet chokolade og evt. skovsyre eller spiselige blomster, når den skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk