Den du ved nok-kage

"Den du ved nok"-kagen har måske Danmarks underligste kagenavn. Men den er også en af landets mest populære skærekager, så selvom navnet er anderledes, ved de fleste, hvilken kage det handler om. Og det er vist ikke så underligt, når kagen både er nem at bage og smager glimrende!

Den du ved nok-kage
0-30 min.

(8)

February 7, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Hviletid: Mindst 1 time.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Foretrækker du kager med ekstra meget topping? Du kan lave dobbelt så meget glasur til toppen af kagen. Den bliver mere snasket, når du skal skære den ud, men det smager lækkert.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den perfekte den du ved nok-kage

Måske husker du den du ved nok fra folkeskoletiden, hvor den blev sendt rundt blandt klassens elever, når nogen havde fødselsdag? Den svampede, lækre klassiker er den perfekte dele ud-kage, for den kan bages i bradepande og er et smagshit hos store som små.

Hvor det lidt spøjse og mindre mundrette navn stammer fra, er uvist, men mon ikke dine kolleger eller klassekammerater ved, hvad du hentyder til, når du fortæller dem, at du har bagt den du ved nok til dem?

Kagen består af en svampet chokoladekage toppet med kokos-glasur med kakao og kaffe, og så bages den som oftest i en bradepande eller et ovnfast fad. Du kan også undlade kaffen og erstatte den med friskpresset appelsinsaft, hvis kagen skal være ekstra børnevenlig.

Den du ved nok er en af de nemmeste kager at bikse sammen, hvis du skal have kage med til kollegerne eller klassekammeraterne, og bager du den på kærnemælk, smager den faktisk endnu bedre på andendagen. Den syrnede mælk tilfører nemlig masser af fugt til kagen og gør den ekstra svampet. Du kan dog sagtens bruge almindelig mælk, hvis det lige er det, du har i køleskabet.

Den du ved nok – eller mørk drømmekage, som kagen også kaldes – kan sagtens laves som muffins, hvis du foretrækker det. Så skal de blot have lidt mindre tid i ovnen; regn med 10-15 minutter i alt.

Du kan sagtens fryse den du ved nok ned, hvis du har bagt en ekstra stor portion eller bare gerne vil kunne tage et stykke op, når sukkertrangen melder sig. Frys evt. kagen ned i stykker, så er det endnu nemmere. Husk at opbevare kagen i en lufttæt beholder, hvis du stiller den i køleskabet.

Mere inspiration til bradepandekager? se her:

Måske du også kan li'