Den du ved nok-kage

25. juni 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

"Den du ved nok"-kagen har måske Danmarks underligste kagenavn. Men den er også en af landets mest populære skærekager, så selvom navnet er anderledes, ved de fleste, hvilken kage det handler om. Og det er vist ikke så underligt, når kagen både er nem at bage og smager glimrende!

Bemærk
Hviletid: Mindst 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker i en skål.
Bland mel, kakao og bagepulver, og sigt det i dejen. Pisk dejen sammen.
Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen groft, og rør den ned i smørret. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Hæld smør og kærnemælk i dejen, og vend den sammen. Hæld dejen i en ovnfast form med bagepapir, ca. 30 x 30 cm.
Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kaffe, vaniljesukker, 60 g kokosmel, kakao, flormelis og salt.
Rør glasuren sammen, og varm den i 1 minut. Fordel glasuren over hele kagen.
Drys det sidste kokosmel over kagen, og lad den hvile i mindst 1 time. Skær kagen i mindre stykker, og servér.

Tip!

Foretrækker du kager med ekstra meget topping? Du kan lave dobbelt så meget glasur til toppen af kagen. Den bliver mere snasket, når du skal skære den ud, men det smager lækkert.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar