Svensk kladdkage med Dumleskum og hindbær

Både kage og skum skal laves dagen før servering, for at de kan nå at sætte sig og få den perfekte saftige konsistens og smag.

Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm. i diameter

Sådan gør du

Hæld piskefløden i en gryde, og varm den op til lige under kogepunktet. Skru ned til lav varme, og læg Dumle-karamellerne ned i den varme fløde. Rør rundt med en dejskraber, til karamellerne er smeltet helt ud i fløden. Rør en smule salt i.
Hæld den lune Dumle-fløde over i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer – gerne natten over.
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af formen. Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle let af. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør hvedemel, kakao og salt i æggemassen. Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Kagen skal stadig være lidt ubagt i midten, så bag den endelig ikke for længe. Afkøl kagen på en rist, og sæt den derefter på køl i mindst 6 timer.
Tag skålen med den kolde Dumle-fløde ud fra køl, og pisk den til luftigt skum med en elpisker.
Hæld Dumleskummet i en sprøjtepose med kruset tylle, og sprøjt det ud på kagen. Skær nogle af Dumle-karamellerne i halve. Pynt kagen med hele og halve Dumle-karameller samt friske og frysetørrede hindbær inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. april 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar