Chokoladekage med solbær
3. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Den intense smag af chokolade harmonerer rigtig godt med de syrlige solbær. Kagen skal spises kold og i ret små stykker.
Bemærk
Hviletid på køl: 1 døgn.
Ingredienser
Udstyr
en bageform, 15 x 20 cm
Sådan gør du
Bræk chokoladen i mindre stykker, og skær smørret i tern. Smelt begge dele i en gryde over svag varme. Lad blandingen køle lidt af.
Pisk æg, sukker og sirup let og skummende. Hæld chokoladeblandingen i i en tynd stråle under piskning.
Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen med en ske eller dejskraber.
Vend til sidst de frosne solbær i, og sørg for, at de er godt fordelt.
Smør bageformen. Fordel dejen i formen, og bag kagen midt i en 190° varm ovn i 30-40 minutter. Den må gerne føles lidt blød på overfladen (tjek med en bagenål, om den er færdigbagt).
Tag kagen ud, og læg et rent viskestykke over. Kagen skal falde lidt sammen. Lad den stå et koldt sted 1 døgn.
Skær den i små firkanter, og drys først med flormelis og herefter med bærstøv inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk