Hjemmelavet marcipan

Har du først prøvet at lave din egen marcipan, er det svært at vende tilbage til købeversionen. Det kræver lidt tålmodighed at smutte mandlerne, men ellers er processen supernem.

Bemærk: Afkøling: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg mandlerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 10 minutter, og smut dem.
Tænd ovnen på 175°. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med<br /> bagepapir. Rist dem i den forvarmede ovn i 8-10 minutter – de skal blot blive tørre og let ristede, men må endelig ikke tage farve. Den lette ristning fremhæver mandelsmagen. Lad mandlerne køle helt af.
Hæld de afkølede mandler i en foodprocessor eller minihakker, og blend dem til meget fint mandelmel. Tilsæt derefter agavesirup lidt ad gangen, mens du blender. Massen vil herved langsomt samle sig og få konsistens som marcipan.
Hæld marcipanmassen ud på et bord drysset med en lille smule flormelis. Saml massen med hænderne, og form den til en tyk rulle.
Pak marcipanen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 1 time. Marcipanen kan spises ren og rå, som den er, eller du kan bruge den i kager og desserter og selvfølgelig til hjemmelavet konfekt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft