Citronmåne med glasur
1. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Har du først smagt den hjemmebagte version, er det umuligt at gå tilbage til den færdigkøbte citronmåne fra tanken.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i springformen. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Riv citronskallen fint, og pres al citronsaften ned i en skål.
Pisk smør, sukker, vaniljekorn og groftrevet marcipan cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Rør derefter citronskal, citronsaft, mel og salt i dejen, til den er ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Tjek med en gaffel eller et træspyd, at kagen er færdigbagt. Afkøl kagen på en bagerist.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyktflydende glasur i en skål. Smør glasuren ud på den afkølede kage, så der er ca. 1 cm fri til kanten.
Pynt med grofthakkede pistacienødder og evt. guldstøv. Del kagen i 2, så der bliver 2 halvmåner. Sæt kagen på køl indtil servering. Den kan både serveres kold og stuetempereret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk