Citronmåne med glasur

1. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Har du først smagt den hjemmebagte version, er det umuligt at gå tilbage til den færdigkøbte citronmåne fra tanken.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i springformen. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Riv citronskallen fint, og pres al citronsaften ned i en skål.
Pisk smør, sukker, vaniljekorn og groftrevet marcipan cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Rør derefter citronskal, citronsaft, mel og salt i dejen, til den er ensartet.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Tjek med en gaffel eller et træspyd, at kagen er færdigbagt. Afkøl kagen på en bagerist.
Rør flormelis og citronsaft sammen til en tyktflydende glasur i en skål. Smør glasuren ud på den afkølede kage, så der er ca. 1 cm fri til kanten.
Pynt med grofthakkede pistacienødder og evt. guldstøv. Del kagen i 2, så der bliver 2 halvmåner. Sæt kagen på køl indtil servering. Den kan både serveres kold og stuetempereret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar