Kransekagestykker med nougat
26. december 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Stykkerne kan sagtens fryses, bare du venter med at komme glasur på. Så er det ingen sag at servere friskbagt kransekage til fx nytårsaften, barnedåb eller fødselsdage.
Ingredienser
Udstyr
evt. en sprøjtepose med en lille rund tylle
Sådan gør du
Pisk æggehviderne let. Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelissen. Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast, lidt blød masse.
Del i 4 stykker, og tryk dem flade på et bord drysset med flormelis. Skær nougaten i 4 stænger. Læg en stang på midten af hvert stykke kransekagemasse, og fold marcipanen op omkring, så du får en trekantet stang.
Læg stængerne på en plade beklædt med bagepapir. Du kan bage dem naturel eller pensle med lidt æggehvide og drysse med hakkede pistacienødder.
Skær hver stang i mindre stykker. Sæt en ekstra plade nedenunder i ovnen, så de ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en rist.
Rør æggehvider og flormelis sammen til en fast glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt striber på kransekagestykkerne.
Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted. Drys med lidt sigtet flormelis før servering.
Tip!
Gør kransekagerne ekstra festlige ved at drysse lidt finthakkede pistacienødder på toppen. Man får nødderne til at hænge fast ved først at pensle stykkerne med lidt æggehvide.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk