Æblemazarin med marcipan

En supersaftig og snasket kage, som bliver et hit omkring efterårets kaffebord. Bag den gerne 1-2 dage i forvejen, og opbevar den på køl – det bliver den næsten kun bedre af.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 28 x 18 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk marcipan, blødt smør, sukker og vaniljekorn let sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Rør hvedemel og salt i dejen til sidst.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
Fordel dejen i formen, og drys æbleternene ud over kagen i et jævnt lag. Tryk dem let ned i dejen. Bland sukker og kanel, og hak mandlerne groft. Drys kanelsukker og mandler ud over æblerne.
Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gennembagt, men stadig lidt blød i midten. Tag kagen ud af ovnen, og afkøl den på en bagerist.
Skær æblemazarinen i firkantede stykker, og sigt lidt flormelis ud over kagestykkerne. Kagen kan serveres lun eller kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar