Æblekage med marcipan
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En skøn og snasket æblekage, som er nem at bage og smager dejligt sødt af marcipan, æble og kanel.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, smør, sukker og vaniljesukker sammen med en elspisker, til det er cremet, lyst og luftigt.
Pisk æggene i 1 ad gangen. Tænd ovnen på 180°.
Bland mel, bagepulver, salt og kanel i en skål. Vend det i dejen, og rør det hele til en ensartet masse. Smør springformen, og hæld dejen i.
Skyl æblerne, og skær dem i både. Fordel dem oven på kagen, og drys med mandelflager.
Bag kagen i 35-40 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen afkøle på en bagerist, før du tager den ud af formen. Sigt flormelis over kagen lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk æblekage