Håkonskager med marcipan
1. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Hvis du er til kager med kant, er håkonskager måske din nye favorit. De smager af marcipan og er rullet i sukker, så de får en ekstra knasende og sød kant.
Bemærk
Hviletid: Mindst 8 timer eller gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk smør og flormelis sammen i en skål med en elpisker til en lys og luftig masse. Riv marcipan groft på et rivejern – det er nemmest, hvis marcipanen er køleskabskold. Vend den revne marcipan i smør-massen med en ske.
Rør æggene i dejen 1 ad gangen. Rør mel og vaniljeessens i, og saml dejen hurtigt med kølige hænder.
Del dejen i 4 lige store dele. Tril hvert dejstykke til en 4 cm tyk pølse, pak dem ind i husholdningsfilm, og læg på køl i mindst 8 timer.
Pisk æggene sammen med en gaffel i en skål. Hæld rørsukker ud på en stor tallerken. Vend dejrullerne i æg og dernæst i sukker, så det hænger fast.
Tænd ovnen på 175º. Skær rullerne i 5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. De må ikke ligge for tæt. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, og afkøl dem på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk