Hjemmelavet juleskum
27. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Byt købe-juleskum ud med den hjemmelavede slags. De yndefulde skumfiduser har smag af vanilje og jordbær!
Bemærk
Hviletid: Natten over
Ingredienser
Udstyr
1 sukkertermometer
1 sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Lad vaniljekorn, vaniljestang, vand, sukker og salt simre i en gryde, til det når en temperatur på 115° (brug evt. et sukkertermometer).
Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i sukkermassen i gryden.
Kassér vaniljestangen, og pisk grydens indhold sammen med jordbæraroma og konditorfarve i en skål med en elpisker i ca. 10 minutter, til den er tyk og luftig. Smag skumfidusmassen til med ekstra jordbæraroma.
Drys et stort fad med flormelis. Fordel skumfidusmassen i sprøjteposen, og sprøjt små skumkys direkte ned i flormelissen.
Drys skumkyssene med frysetørrede jordbær, og lad dem sætte sig på køl natten over. Det første døgn eller to er de klistrede. Herefter danner de en sprød skorpe.
Tip!
Skumfiduserne holder sig uden problemer i 1-2 uger ved stuetemperatur. Vend dem helt i flormelis, hvis de ikke skal klistre så meget fra start. Du kan også sagtens undlade jordbæraroma, hvis du bedre kan lide smagen af vanilje.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk