Bærsnitter med marcipan
6. december 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Snitter med marcipan, chokoladeganache, bær og rubychokolade, der både ser flot ud på julebordet og smager herligt.
Bemærk
Hviletid, ganache: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og mos bærrene, og si dem gennem en sigte, så al væsken frasorteres. Bland 2 spsk. af bærpuréen sammen med marcipan, solbærlikør og flormelis, og ælt det hele godt sammen. Læg marcipanen i køleskabet, indtil ganachen er klar.
Kog fløden i en gryde. Hak chokoladen groft, og hæld den rygende varme fløde over. Rør, til chokoladen er helt smeltet, og rør 1 spsk. bærpuré i. Sæt blandingen på på køl i mindst 1 time.
Del marcipanen i 2 stykker, og tril dem til lige lange stave. Læg den ene marcipanstav på et stykke bagepapir, og tryk den en anelse flad.
Fordel ganachen på marcipanen. Læg herefter den anden marcipanstav ovenpå, læg et stykke bagepapir over, og rul den lidt fladere med en kagerulle. Skær siderne til, og skær marcipanstaven i mindre snitter.
Hak chokoladen, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er 40° (brug et sukkertermometer).
Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26°. Tilsæt herefter resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 29°.
Vend bærsnitterne i chokoladen, og pynt evt. med krymmel. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk