Blommetærte med marcipan
30. december 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Sød og lækker blommetærte med butterdej og marcipan. Den er ikke til at stå for, og den passer perfekt til eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 220°. Skær butterdejen i 8 stykker på 7 x 9,5 cm, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Prik butterdejsstykkerne med en gaffel.
Blend marcipan, æggeblommer, flormelis og piskefløde, og fordel massen på butterdejsstykkerne. Halvér blommer, og læg en halv blomme på hvert stykke.
Bag blommetærterne 5-7 minutter, til dejen er hævet lidt, og de er flot gyldne.
Kog sukker og vand op i en gryde i et par minutter, tag gryden fra varmen, og afkøl let.
Tag kagerne ud af ovnen, fjern skrællerne fra blommerne, hæld lidt sukkerlage over hver tærte, og servér straks.
Tip!
Servér evt. lidt vaniljeis til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk blommetærte