Blommetærte med marcipan

Sød og lækker blommetærte med butterdej og marcipan. Den er ikke til at stå for, og den passer perfekt til eftermiddagskaffen.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm ovnen op til 220°. Skær butterdejen i 8 stykker på 7 x 9,5 cm, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Prik butterdejsstykkerne med en gaffel.
Blend marcipan, æggeblommer, flormelis og piskefløde, og fordel massen på butterdejsstykkerne. Halvér blommer, og læg en halv blomme på hvert stykke.
Bag blommetærterne 5-7 minutter, til dejen er hævet lidt, og de er flot gyldne.
Kog sukker og vand op i en gryde i et par minutter, tag gryden fra varmen, og afkøl let.
Tag kagerne ud af ovnen, fjern skrællerne fra blommerne, hæld lidt sukkerlage over hver tærte, og servér straks.

Tip!

Servér evt. lidt vaniljeis til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar