Mazarinkage
Foto: Mathilde Landry
Du kan købe den færdiglavet i supermarkedet til en 10'er, men vi lover dig, at det er det hele værd at bage den selv! Marcipan, smør og sukker giver den mest snaskede og lækre mazarinkage.
Ingredienser
Udstyr
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du verdens bedste mazarinkage
En vaskeægte mazarinkage skal være svampet og lækker og ikke i nærheden af tør! Det får du ved at bage kagen med masser af marcipan. Marcipanen giver en dejligt sød og snasket kage. Vil du have mere mandelsmag, eller vil du bage uden marcipan, kan du tilsætte mandelessens og/eller mandelmel.
Mazarinkage med mandelessens
Ønsker du en mazarinkage med mere gennemtrængende smag af mandler, kan du tilsætte 1-2 tsk. mandelessens. Bruger du mandelessens som erstatning for marcipan, kan du tilsætte lidt mere smør og sukker, så kagen ikke bliver tør og kedelig.
Mazarinkage med mandelmel
Skal din mazarinkage have en lidt grovere konsistens og mere gennemtrængende smag af mandler, kan du tilsætte mandelmel. Du kan sagtens tilsætte mandelmel sammen med marcipan og mandelessens, ellers kan du nøjes med mandelessens og mandelmel, hvis du ikke vil have ægte marcipan i. Tilsæt 50 g mandelmel, og nøjes med 40 g hvedemel. Du kan også erstatte al hvedemel med mandelmel – så bliver kagen måske lidt mere kompakt.
Kan mazarinkage fryses?
Din mazarinkage kan sagtens fryses, men vi anbefaler, at du fryser kagen, inden du kommer chokoladeovertræk på.
Powered by Froala Editor