Mazarinkage
Du kan købe den færdiglavet i supermarkedet til en 10'er, men vi lover dig, at det er det hele værd at bage den selv! Marcipan, smør og sukker giver den mest snaskede og lækre mazarinkage.
(9)
Ingredienser
Udstyr
- 1 springform eller tærteform med løs bund, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du verdens bedste mazarinkage
En vaskeægte mazarinkage skal være svampet og lækker og ikke i nærheden af tør! Det får du ved at bage kagen med masser af marcipan. Marcipanen giver en dejligt sød og snasket kage. Vil du have mere mandelsmag, eller vil du bage uden marcipan, kan du tilsætte mandelessens og/eller mandelmel – mere om det herunder!
Mazarinkage med mandelessens
Ønsker du en mazarinkage med mere gennemtrængende smag af mandler, kan du tilsætte 1-2 tsk. mandelessens. Bruger du mandelessens som erstatning for marcipan, kan du tilsætte lidt mere smør og sukker, så kagen ikke bliver tør og kedelig.
Marzarin med kartofler
Jo, du læste rigtigt! Hvis du ikke har marcipan, eller gerne vil prøve et billigere alternativ, så kan man faktisk bruge kartofler (sammen med mandelessens) som erstatning for marcipan. Kartoflen giver samme saftige konsistens, har den samme farve, og sammen med mandelessensen kan du faktisk godt overbevise gæster om, at den er lavet på marcipan.
Mazarinkage med mandelmel
Skal din mazarinkage have en lidt grovere konsistens og mere gennemtrængende smag af mandler, kan du tilsætte mandelmel. Du kan sagtens tilsætte mandelmel sammen med marcipan og mandelessens, ellers kan du nøjes med mandelessens og mandelmel, hvis du ikke vil have ægte marcipan i. Tilsæt 50 g mandelmel, og nøjes med 40 g hvedemel. Du kan også erstatte al hvedemel med mandelmel – så bliver kagen måske lidt mere kompakt.
Kan mazarinkage fryses?
Din mazarinkage kan sagtens fryses, men vi anbefaler, at du fryser kagen, inden du kommer chokoladeovertræk på. Faktisk, kan den blive ekstra lækker, hvis du fryser den ned, eller lader den stå over natten i køleskabet. Dette gælder for mange lettere kompakte kager.
Tilføj pistacie i mazarinkagen
Hvis du elsker pistacie, skal du helt sikkert prøve at tilføje dette i din mazarinkage. Hvis du blender nødderne i en minihakker, kan de erstatte noget af melet eller mandelmelet. Gem nogle af nødderne til at pynte på toppen af kagen når den er færdig – eller kom lidt grofthakkede pistacienødder i selve dejen.
Hvilken marcipan skal jeg bruge?
Gå altid efter en marcipan som er mærket med ”ren rå marcipan”. Det betyder nemlig, at der er mindst 60 % mandler i. Derudover indikerer det, at produktet ikke indeholder abrikoskerner – det som oftest bruges som erstatning for mandler, da det er et billigere produkt, som smager hen af rigtig marcipan. Skal mazarinkagen være luksus i en festlig anledning, kan du bruge 100 % marcipan, eller du kan prøve kræfter af med at lave det fra bunden selv. Find vores opskrift på hjemmelavet marcipan her.
Mazarinkage med chokoladefrosting eller mousse
Skal du servere mazarinkagen for gæster, eller blot vil kredse lidt ekstraordinært om den, kan du erstatte chokoladen på toppen, med chokoladefrosting eller mousse. Pynt kagen med alt fra grofthakkede nødder, slik, chokoladestykker eller jordbær. Find inspiration til festlige kager med slik her.
Portionsanret mazarinkagen til fester
Vil du lave kagen til en fødselsdag eller andre anledninger, kan det være praktisk at portionsrette kagen. Her foreslår vi, at du enten bager mazarinkagen i muffinforme (hvis du gør, så husk at nedsætte bagetiden, så kagerne ikke bliver tørre),eller at du følger opskrifter som anvist, men i stedet for at bage den i en rund form i stedet bager den i en firkantet form. Så kan du skære kagen ud i de antal stykker du skal bruge, og derefter pynte stykkerne. Det ser altid rigtig flot ud, med mange ensartede små kager.
Nem pynt: Brug pålægschokolade
Har du glemt at købe chokolade til din mazarinkage? Frygt ej, du kender sikkert tricket fra andre kager: Pålægschokolade! Læg stykker af pålægschokolade på kagen imens den er varm, på den måde smelter chokoladen og bliver mere ensartet.