Marcipansmåkager med lemoncurd
8. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Når man bager marcipan i ovnen bliver det sprødt og let sejt, og det fungerer derfor fremragende som en anderledes småkage.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 rund kageudstikker, 4 cm.
1 lille stjerne kageudstikker, 1½ cm.
Sådan gør du
Skyl citronerne, riv dem fint, og pres citronsaften. Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en skål over vandbad. Pisk konstant, til citroncremen tykner.
Tag skålen af varmen, og tilsæt straks smør skåret i små tern. Pisk smørret ud i cremen med et piskeris, til den er smeltet. Hæld lemoncurden på et glas med låg, og sæt på køl, til den er helt kold.
Tænd ovnen på 175°. Ælt marcipan og flormelis sammen, og rul massen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, til den har en tykkelse på ca. ½ cm.
Udstik 30 cirkler af dejen med en rund kageudstikker. Udstik herefter små stjerner i halvdelen af dejcirklerne.
Fordel alle småkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne. Afkøl dem helt på en bagerist.
Smør lidt lemoncurd på en rund marcipansmåkage, læg en småkage med udstukket stjerne ovenpå, og tryk dem ganske let sammen. Gentag med resten, så der bliver 15 sammenlagte kager i alt. Sigt evt. lidt flormelis over kagerne inden servering.
Tip!
Har du overskydende lemoncurd, kan det bruges som smørelse på scones, boller eller ristet rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk