Grundopskrift: Lys pizzadej
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: AOP
Foretrækker du en klassisk lys og sprød pizzabund? Så er det denne grundopskrift, du skal bruge.
Bemærk
Hævetid: 1,5 time
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gær i en lille skål. Tilsæt sukker, salt og lunkent vand, og rør. Lad blandingen stå i 10 minutter.
Bland de 2 slags mel i en stor skål (hold lidt af hvedemelet tilbage, måske skal du bruge lidt mindre eller mere).
Lav en fordybning i melet, og hæld gærblandingen og olien i. Vend melet ind over væden med en gaffel.
Ælt herefter dejen sammen på et meldrysset bord, til den er blød og smidig.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1½ time.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk