Daddelkage med banan og gulerod
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Blød og svampet kage med både dadler, banan og gulrod – det lyder måske skørt, men det er en fortrinlig kombination!
Ingredienser
Udstyr
en høj randform, 1,5 liter, eller en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk blødt smør, muscovadosukker og brun farin godt sammen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem den tomme vaniljebælg. Skræl bananen, mos den, og pisk den godt sammen med vaniljekorn og sirup. Vend bananmassen sammen med smørblandingen til en jævn og ensartet dej.
Rør æg i dejen 1 ad gangen. Sigt mel, bagepulver og natron, og vend det i dejen med en ske.
Læg de udstenede dadler i en gryde med vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i kog, skru ned, og lad dadlerne simre ved svag varme i 8 minutter.
Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med en stavblender i gryden til en glat mos.
Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Vend daddelmos og revne gulerødder i dejen. Fordel dejen i en smurt form.
Tænd ovnen på 180º, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek, at den er gennembagt, og lad den køle helt af i formen.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Riv skallen af citronen. Rør mascarpone med yoghurt, vaniljekorn og citronskal. Top kagen med creme, og drys med hakket chokolade. Server resten af cremen til kagen.
Tip!
I stedet for at lægge mascarponecreme på kagen, kan du skære kagen i skiver og smøre dem med koldt smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Vores lækre smovsede bananbrød