Daddelkage med banan og gulerod

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Blød og svampet kage med både dadler, banan og gulrod – det lyder måske skørt, men det er en fortrinlig kombination!

Ingredienser

Udstyr

en høj randform, 1,5 liter, eller en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Pisk blødt smør, muscovadosukker og brun farin godt sammen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud – gem den tomme vaniljebælg. Skræl bananen, mos den, og pisk den godt sammen med vaniljekorn og sirup. Vend bananmassen sammen med smørblandingen til en jævn og ensartet dej.
Rør æg i dejen 1 ad gangen. Sigt mel, bagepulver og natron, og vend det i dejen med en ske.
Læg de udstenede dadler i en gryde med vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i kog, skru ned, og lad dadlerne simre ved svag varme i 8 minutter.
Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med en stavblender i gryden til en glat mos.
Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Vend daddelmos og revne gulerødder i dejen. Fordel dejen i en smurt form.
Tænd ovnen på 180º, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tjek, at den er gennembagt, og lad den køle helt af i formen.
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Riv skallen af citronen. Rør mascarpone med yoghurt, vaniljekorn og citronskal. Top kagen med creme, og drys med hakket chokolade. Server resten af cremen til kagen.

Tip!

I stedet for at lægge mascarponecreme på kagen, kan du skære kagen i skiver og smøre dem med koldt smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar