Kransekagehjerte med chokolade og vaniljecreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kransekage bør spises året rundt. Prøv at servere et kransekagehjerte for din gæster – det vil med garanti bringe lykke.
Bemærk
Afkøling, vaniljecreme: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Rør æg, majsstivelse, sukker, vaniljekorn, mælk og fløde sammen i en gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Kog i 2-4 minutter under konstant omrøring, til cremen tykner.
Tag gryden af varmen, og hæld cremen over i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet, til den er helt kold. Det tager ca. 2 timer.
Tænd ovnen på 180°. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og ælt den sammen med flormelis i en skål. Ælt æggehvider i lidt ad gangen, til du får en jævn og ensartet masse – brug fingrene.
Tegn et hjerte på et stykke bagepapir (ca. 25 cm højt og 25 cm bredt),og læg bagepapiret med den tegnede streg nedad på en bageplade (ellers kan den smitte af på kagen). Smør makrondejen ud som et hjerte på bagepapiret (brug optegningen på bagsiden af bagepapiret som rettesnor),og ret makronhjertet til med fingrene, så den får en pæn kant.
Bag makronhjertet i ovnen i 12-13 minutter – det skal endnu ikke bages helt færdigt. Lad hjertet køle af på bagepladen, mens du laver kransekagemassen. Lad ovnen være tændt.
Rør æggehvider og flormelis sammen i en kop. Læg marcipanen i en skål, og tilsæt æggehvideblandingen lidt ad gangen, mens du ælter det sammen til en ensartet kransekagemasse.
Kom kransekagemassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i pæne toppe langs kanten på det letbagte makronhjerte. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den færdig i 12-13 minutter. Flyt kagen over på en rist, og lad den køle af.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pensl ca. ⅔ af den smeltede chokolade på makronbunden inden for kransekagekanten, og lad den størkne på køl.
Pisk den kolde vaniljecreme igennem med et piskeris, og fordel den på kagen inden for kransekagekanten. Pynt med brombær, blåbær og grofthakkede pistacienødder. Dekorér kagen med resten af den smeltede Dulcey-chokolade.
Tip!
Kan du ikke få fat i Dulcey-chokolade fra Valrhona, kan du i stedet bruge Amber 36% chokolade fra Summerbird eller blot helt almindelig hvid chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk