Pizza med langtidshævet pizzadej
27. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Her får du en virkelig god pizza lavet på langtidshævet pizzadej.
Bemærk
Hævetid: Mindst 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør vand, 200 g mel og gær godt sammen i en skål. Læg folie over skålen, og lad dejen stå i køleskabet til næste dag.
Tag skålen fra køl, og kom dejen i en røremaskine. Ælt den godt igennem i ca. 5 minutter, og tilføj så salt, det resterende hvedemel (125 g) og 1-2 spsk. ekstra vand. Ælt dejen ved høj hastighed i yderligere 5 minutter, til den er elastisk og slipper skålens kanter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, spænd den op og kom den i en olieret beholder med låg. Lad den stå til hævning ved stuetemperatur i 3-4 timer.
Del dejen i to store stykker, som hver formes som en bolle. Lad dem hæve i en lukket beholder, til de er dobbelt størrelse. Træk herefter pizzadejen ud, og brug håndfladen til at dreje og strække dejen til en rund pizza. Undgå at rulle dejen, da luften så vil blive presset ud.
Tænd ovnen på 275° (eller så varm, som din ovn kan blive). Sæt en bageplade, et bagestål eller en bagesten på ovnens nederste rille.
Skær blomkålsbuketterne i skiver, og blanchér dem kortvarigt i kogende vand. Blanchér også bladene af palmekål og grønkål ca. ½ minut i kogende vand.
Smør pizzaerne med stracciatella, og fordel så blomkål, palmekål og grønkål ovenpå. Dryp pizzaerne med lidt olivenolie.
Træk en pizzabund over på en pizzaspade, og bag pizzaerne en ad gangen på den varme plade nederst i ovnen i ca. 6 minutter.
Drys med lidt knust chili, og riv citronskal og parmesan hen over pizzaen før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk