Grundopskrift på tomatsauce

Hvis du kan lave en god tomatsauce, har du et godt fundament til en masse lækre retter i køkkenet. Det er enkelt, og det smager så godt, både koldt og varmt, i kødsaucen, på pizzaen og til koteletten.

Grundopskrift på tomatsauce
0-30 min.

(7)

December 13, 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste tomatsovs

Står du og skal lave hjemmelavet pizza eller måske bolognese? Så får du her en nem og virkelig lækker opskrift på tomatsovs. Ja, eller pizzasauce eller pastasauce. Kært barn har mange navne. Herunder har vi samlet vores bedste tips til opskriften.

Den nemmeste tomatsovs/pizzasauce/pastasauce

Her i opskriften bruger vi tomater fra dåse, da det bare er det nemmeste! Smagen bliver intens og lækker, så der gås ikke på kompromis med smagen. Vil du hellere bruge friske tomater, kan du også det. Læs med herunder.

Tomatsovs/pizzasauce/pastasauce med friske tomater

I opskriften bruges 1 dåse hakkede flåede tomater svarende til 400 g. Vil du i stedet bruge friske tomater, skal du bruge 400-500 g solmodne tomater. Skyl tomaterne, og følg opskriften ovenover, men lad i stedet sovsen simre i 20-25 minutter, så tomaterne bliver kogt ordentligt ud. 

Hvad kan tomatsovs bruges til?

Den nemme grundopskrift på tomatsovs giver ca. ½ liter færdig sauce, som kan bruges til alt fra pizza og pastaretter til kylling i fad og fyldte squash. Brug den til alt det, du plejer at bruge færdigkøbt tomatsovs til.

Se også: Nem, hjemmelavet pizzadej

Måske du også kan li'