Rød spidskålssalat med asparges og en god dressing
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En ultranem og anderledes salat, som holder sig sprød og frisk i lang tid – også hvis den skal med på tur.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær kålhovedet i 4 dele på langs. Skær den hårde stok i midten væk, og snit resten af kålen helt fint, gerne på et mandolinjern. Skyl kålen i en sigte, og lad den dryppe godt af.
Knæk de nederste, lidt træede ender af aspargesene, og skær aspargesene i tynde skiver på skrå. Vend aspargesskiverne sammen med kålen i en skål.
Pres saften af limefrugterne. Rør saften sammen med sesamolie, og krydr med salt og peber.
Hæld sesamdressingen over kålsalaten, og bland godt.
Tip!
Spidskål fås i to varianter: En rød og en grøn. Smagen er der ikke nævneværdig forskel på, så hvis du ikke kan få fat i rød spidskål, bruger du bare den mere almindelige grønne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk