Rød spidskålssalat med asparges og en god dressing

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En ultranem og anderledes salat, som holder sig sprød og frisk i lang tid – også hvis den skal med på tur.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær kålhovedet i 4 dele på langs. Skær den hårde stok i midten væk, og snit resten af kålen helt fint, gerne på et mandolinjern. Skyl kålen i en sigte, og lad den dryppe godt af.
Knæk de nederste, lidt træede ender af aspargesene, og skær aspargesene i tynde skiver på skrå. Vend aspargesskiverne sammen med kålen i en skål.
Pres saften af limefrugterne. Rør saften sammen med sesamolie, og krydr med salt og peber.
Hæld sesamdressingen over kålsalaten, og bland godt.

Tip!

Spidskål fås i to varianter: En rød og en grøn. Smagen er der ikke nævneværdig forskel på, så hvis du ikke kan få fat i rød spidskål, bruger du bare den mere almindelige grønne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar