Pizza Margherita med lynhurtig bund
24. december 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Drop tanken om surdej og timelang hævetid. Med et drys bagepulver i dejen er der lynhurtigt pizza på middagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 300° (eller 250°, hvis det er din ovns maksimum) over- og undervarme, og sæt en bageplade i ovnen. Rør alle ingredienserne til pizzadejen sammen på en røremaskine, til dejen er glat. Del dejen i 2, og rul dem ud til tynde bunde på hvert sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag tomatkoncentrat på pizzabundene, og dryp lidt olie over.
Afdryp mozzarellaerne, skær dem i mindre stykker, og fordel dem over pizzaerne.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Fordel dem over pizzaerne, og drys med oregano.
Træk pizzaerne over på den brandvarme bageplade, og bag dem i 8-10 minutter, én ad gangen. Kan din ovn maksimalt gå op til 250°, skal pizzaerne bage et par minutter længere.
Servér pizzaen lige fra ovnen drysset med frisk basilikum.
Tip!
Pga. bagepulveret skal pizzadejen ikke hæve.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk