Sojamarineret laks med ingefær og lynstegt spidskål
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Læg din laks i en marinade af soja og ingefær, så den bliver ekstra smagfuld og mør, og servér den med lynstegt spidskål – alt i alt en lynhurtig ret, der smager dejligt og friskt.
Bemærk
Laksefileterne skal marinere i 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern skind og eventuelle ben fra laksen, og skær den i ensartede stykker. Læg dem i et lille fad eller en dyb tallerken.
Skrab skrællen af ingefæren med en ske for at undgå for meget spild. Riv ingefærstykket fint på et rivejern, og rør det sammen med sojasauce.
Hæld sojamarinaden over laksen, og lad den marinere i 2 timer i køleskabet.
Tag laksestykkerne op af marinaden, og lad dem dryppe lidt af (gem marinaden til senere). Steg dem på en varm pande i olivenolie i ca. 1 minut på hver side – laksen må gerne være en lille smule rå i midten.
Snit fennikel og spidskål i lange tynde strimler. Skyl og nip bønnerne.
Steg grøntsagerne på en varm pande i olivenolie i 3-4 minutter. Vend sesamfrø og friskpresset citronsaft i grøntsagerne, og krydr med salt og peber.
Anret laksen med lynstegt spidskål, drys med grofthakket koriander, og server med sojamarinaden.
Tip!
Retten kan varieres med andre grøntsager, prøv fx en anden gang med gulerødder, forårsløg og grønne asparges. Du kan også udskifte laksefiltererne med frisk tun eller tigerrejer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk