Kartoffelpizza med pesto

5. september 2021 af .

Foto: Nina Malling

Gør hverdagen til en fest med en sprød og dampende varm kartoffelpizza. Her er den serveret med færdiglavet pesto.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt durummel, og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt, til du får en glat og smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Del dejen i lige store dele. Rul tynde pizzabunde ud på et meldrysset bord. Flyt bundene over på bageplader beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 250°.
Skær kartoflerne i papirtynde skiver, og læg dem i koldt vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af. Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel kartoffelskiver og små skefulde mascarpone over pizzaerne.
Hak rosmarinnålene fint, og drys dem over pizzaerne. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Tip!

Travl dag? Gør måltidet endnu nemmere med en færdigkøbt pizzabund.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste pizza

En pizza uden tomatsauce kaldes en hvid pizza, og det er lige, hvad denne opskrift er. I stedet for tomatsauce smøres pizzabunden med pesto og toppes med kartofler og mascarpone.

Uanset hvilken pizza du laver, kan du bruge disse gode råd til bagningen!

1. Opvarm bagepladen

Inden du ruller dejen ud, skal du tænde ovnen. Lad bagepladen/pizzastenen/bagestålet være i ovnen, og lad den varme op i ca. 30 minutter, så den bliver brandvarm. På den måde får du en dejligt sprød bund!

2. Afkøl toppingen

Har du lavet din egen pizzasauce eller anden varm topping, skal du lade den køle af, inden du kommer den på dejen. Ellers risikerer du, at dejen smatter ud.

3. Læg altid osten på først

Skal der ost på din pizza, skal du altid lægge den på som det første. Det føles måske mere naturligt at drysse den på som det sidste, men tro os, du får en meget lækre pizza, hvis du lægger osten i bunden.

4. Slut af med den friske topping

Skal der rucola, spinat eller anden frisk topping på pizzaen, skal du slutte af med den. Ellers bliver den blød og våd i ovnen.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar