Græsk pastasalat med oksefrikadeller

Man kan smage Grækenland i både frikadeller og pastasalat, der er fyldt med klassiske græske krydderier og råvarer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg oksekødet i en skål. Pil og pres hvidløg. Rør oksekødet med hvidløg, tørrede krydderier, salt og peber. Stil farsen på køl i 30 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og lad den køle en smule af.
Pres saften af citronen. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen, og vend det i pastaen. Skyl agurken, og skær den i skrå skiver. Fjern kernerne fra peberfrugterne, skyl dem, og skær dem i skiver. Dræn oliven og artiskokhjerter fra glasset.
Bland det hele i en stor skål. Smuldr feta over salaten, og pynt med frisk oregano.
Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Servér frikadellerne med pastasalaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann