Græsk farsbrød med kartofler og salat

Græsk farsbrød med ekstra saft og smag fra gode sager som soltørrede tomater, oliven og feta.

Græsk farsbrød med kartofler og salat
0-30 min.

(7)

April 29, 2022 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Nem aftensmad fyldt med sommerstemning kan få smilet frem hos de fleste. Det her farsbrød er en rigtig lun sommerhilsen fra det græske og så er det en ret, der er blevet en klassiker, da den blev hængende i de danske hjem, efter det var moderne og nyt at spise græsk mad. 

Græsk farsbrød er nem aftensmad

Ovnmad er altid lige til og græsk farsbrød er i sig selv en nem ret. Retten består af hakket okse- og/eller lammekød og de definerende smagsgivere som løg, hvidløg, soltørrende tomater, oliven, feta, timian og rosmarin. Du kan sagtens undlade enten de soltørrende tomater eller oliven, hvis du ønsker det. 

Se også: Vores bedste opskrift på farsbrød i ovn.

Græsk farsbrød med okse eller lam

Du kan sagtens selv vælge, om der skal oksekød eller lammekød i dit græske farsbrød. Du kan også sagtens blande, så der er både lam og okse i farsbrødet. 

Græsk farsbrød med feta

Feta giver saftighed og smag til farsen. Du kan sagtens tilføje feta til helt almindeligt farsbrød og udnytte den saftighed, det giver retten. De græske fornemmelser kommer af de samlede smagsgivere. 

Godt tilbehør til græsk farsbrød

Græsk farsbrød med ovnkartofler kan sagtens serveres på egen hånd, men skal der lidt mere mad på bordet, kan du servere en god græsk salat, som i opskriften her, en lækker tomatsalat med agurk og løg eller en omgang broccolisalat med bacon og tranebær. Du kan også vælge at servere en lækker omgang tzatziki til, hvis det skal være ekstra mumset.

Kan græsk farsbrød fryses?

Ja, græsk farsbrød kan sagtens fryses. Skær det i skiver, før du fryser det, så kan du let tage præcis så mange skiver op, som I kan spise.

Måske du også kan li'