Pastasalat

Pastasalaten er tilbage – i en saftig og farvestrålende version med lidt mindre pasta og lidt flere grøntsager. Nem hverdagsmad, når det er bedst.

Pastasalat
0-30 min.

(7)

April 12, 2022 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Salaten smager også herligt som fyldigt tilbehør til grillet kød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Inspiration til pastasalat

Pastasalat er en klassiker i mange hjem – og vi kan sagtens forstå hvorfor. Pastasalat er nemlig helt perfekt som tilbehør til for eksempel kyllingebryst, frikadeller, fisk eller grillmad. Du kan selvfølgelig også servere den som selve hovedretten.

Se også: Vores bedste opskrift på original græsk salat

Du kan sagtens lave en lun pastasalt, men oftest serveres pastasalat kold – og det er da smart, for så kan den med fordel forberedes på forhånd.

Dressing til pastasalat

En klassisk pastasalt vendes med en dressing for at samle fyldet og pastaen. Og der er rig mulighed for at variere dressingen – og dermed tilpasse den familiens smagsløg.

En klassiker er at vende pastasalaten med en olie-eddike-dressing. Her blander du olie og eddike i forholdet cirka tre dele olie til en del eddike, og så smages dressingen til med salt og peber og eventuelt citronsaft, sennep, honning, presset hvidløg eller finthakkede kydderurter.

Se vores opskrift på klassisk salatdressing her.

Du kan også vende pastasalaten med en dressing, der er baseret på mayonnaise eller creme fraiche – det gør pastasalaten mere cremet. Og på samme måde som med olie-eddike-dressingen, så kan du smage din dressing til med de krydderier, du bedst kan lide. Det kan eksempelvis være karry, sennep, ketchup, hvidløg.

Hvis du ikke selv vil lave dressingen til din pastasalat, så brug en grøn eller rød pesto – du kan selvfølgelig også lave din egen pesto. Du får vores bedste opskrift på pesto her.

Ideer til fyld

Men hvad med fyldet i en pastasalat? Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der skal i din pastasalat. 

Oftest indeholder den forskellige grønsager, som for eksempel agurk, tomat, majs, oliven, løg eller peberfrugt. Når der er sæson for det, er det også lækkert at bruge grønne asparges, radiser, ærter og andre af sommerens helt friske grøntsager i din pastasalat. Holder du dig til grøntsagerne, så har du en lækker vegetarisk pastasalat. 

Men du kan naturligvis også sagtens tilføje kød. Det kunne eksempelvis være kylling, bacon, chorizo, rejer eller laks.

Hvis du har brug for mere inspiration, så får du her et par af vores lækre opskrifter på pastasalat her:

Måske du også kan li'