Oksefrikadeller med perlebygsalat og purløgsdressing
3. juli 2019
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Lækre og saftige frikadeller på spyd, der får deres gode smag fra oksekød, persille, spidskommen og koriander. Den farvestrålende perlebygsalat med gulerødder og grønne bønner sætter prikken over i'et.
Ingredienser
Udstyr
små spyd
Sådan gør du
Kog perlebyggen i hønsebouillon.
Rens grøntsagerne. Skær gulerødder og rødkål i grove stykker, og halvér evt. bønnerne. Steg det hele mørt i olie på en stor pande. Krydr med salt og peber.
Hæld overskydende væde fra perlebyggen, og vend den med de stegte grøntsager. Smag salaten til med citronsaft, salt og peber.
Pil og hak hvidløg. Skyl og hak persille fint. Ælt kødet med persille, hvidløg, spidskommen, koriander, salt og peber.
Form farsen til aflange, flade frikadeller eller pølser, steg dem i olie i 4-5 minutter på hver side, og sæt dem evt. på spyd inden servering.
Rør yoghurten med purløg, smag til med salt og peber, og servér dressing og salat til oksefrikadellerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk