Sommersalat med krydrede oksefrikadeller
27. oktober 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Martin Tanggaard
Prøv at lave frikadeller af oksekød i stedet for svinekød. Her er der ekstra smæk på krydderierne, så de er alletiders at servere sammen med en frisk kartoffelsalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv løg, og bland det med presset hvidløg, hakkede krydderurter, hakket kød, æg, mel, salt, peber og tørret oregano. Justér konsistensen til en jævn fars med havregryn, og lad den hvile køligt i 30 minutter.
Form frikadeller, og steg dem i en blanding af smør og olie.
Kog kartoflerne i letsaltet vand 10-12 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække i vandet, til de er møre. Afkøl, og skær i mundrette bidder.
Kog linserne efter anvisning på pakken, og skyl dem under koldt vand.
Snit rødløg i tynde halvringe, dryp citronsaft og olie over, og lad dem marinere i 10-15 minutter.
Nip bønnerne, og læg dem i kogende vand 3-4 minutter. Lad dem dryppe af. Skær radiser i tynde skiver.
Rør en dressing af ymer, mayonnaise og dijonsennep. Smag til med salt og peber.
Bland alle ingredienserne til salaten, og servér med oksefrikadeller og lidt finthakket persille på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk