Sommersalat med krydrede oksefrikadeller

Prøv at lave frikadeller af oksekød i stedet for svinekød. Her er der ekstra smæk på krydderierne, så de er alletiders at servere sammen med en frisk kartoffelsalat.

Sommersalat med krydrede oksefrikadeller
0-30 min.

(1)

27. oktober 2020 af Line Holt NielsenFoto: Martin Tanggaard

Ingredienser

personer

Krydrede oksefrikadeller

rødløg
½
hvidløg
2 fed
frisk mynte
1 håndfulde
kruspersille
1 håndfulde
hakket oksekød
250 g
æg
1
hvedemel
1 spsk.
salt
½ tsk.
peber
1 knsp.
tørret oregano
¼ tsk.
havregryn
3 spsk.
smør til stegning
olivenolie til stegning

Sommersalat

nye kartofler
400 g
tørrede belugalinser
1½ dl
rødløg
½
usprøjtet citroner
½
olivenolie
½ tsk.
grønne bønner
125 g
radiser
½ bundter
ymer
1 dl
mayonnaise
½ spsk.
dijonsennep
½ tsk.
salt og peber
kruspersille
1 håndfulde

Sådan gør du

Krydrede oksefrikadeller

Riv løg, og bland det med presset hvidløg, hakkede krydderurter, hakket kød, æg, mel, salt, peber og tørret oregano. Justér konsistensen til en jævn fars med havregryn, og lad den hvile køligt i 30 minutter.
Form frikadeller, og steg dem i en blanding af smør og olie.

Sommersalat

Kog kartoflerne i letsaltet vand 10-12 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække i vandet, til de er møre. Afkøl, og skær i mundrette bidder.
Kog linserne efter anvisning på pakken, og skyl dem under koldt vand.
Snit rødløg i tynde halvringe, dryp citronsaft og olie over, og lad dem marinere i 10-15 minutter.
Nip bønnerne, og læg dem i kogende vand 3-4 minutter. Lad dem dryppe af. Skær radiser i tynde skiver.
Rør en dressing af ymer, mayonnaise og dijonsennep. Smag til med salt og peber.
Bland alle ingredienserne til salaten, og servér med oksefrikadeller og lidt finthakket persille på toppen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'