Sommersalat med krydrede oksefrikadeller
Prøv at lave frikadeller af oksekød i stedet for svinekød. Her er der ekstra smæk på krydderierne, så de er alletiders at servere sammen med en frisk kartoffelsalat.

0-30 min.
(1)
27. oktober 2020 af Line Holt NielsenFoto: Martin Tanggaard
Ingredienser
personer
Krydrede oksefrikadeller
- rødløg
- ½
- hvidløg
- 2 fed
- frisk mynte
- 1 håndfulde
- kruspersille
- 1 håndfulde
- hakket oksekød
- 250 g
- æg
- 1
- hvedemel
- 1 spsk.
- salt
- ½ tsk.
- peber
- 1 knsp.
- tørret oregano
- ¼ tsk.
- havregryn
- 3 spsk.
- smør til stegning
- olivenolie til stegning
Sommersalat
- nye kartofler
- 400 g
- tørrede belugalinser
- 1½ dl
- rødløg
- ½
- usprøjtet citroner
- ½
- olivenolie
- ½ tsk.
- grønne bønner
- 125 g
- radiser
- ½ bundter
- ymer
- 1 dl
- mayonnaise
- ½ spsk.
- dijonsennep
- ½ tsk.
- salt og peber
- kruspersille
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Krydrede oksefrikadeller
Riv løg, og bland det med presset hvidløg, hakkede krydderurter, hakket kød, æg, mel, salt, peber og tørret oregano. Justér konsistensen til en jævn fars med havregryn, og lad den hvile køligt i 30 minutter.
Form frikadeller, og steg dem i en blanding af smør og olie.
Sommersalat
Kog kartoflerne i letsaltet vand 10-12 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække i vandet, til de er møre. Afkøl, og skær i mundrette bidder.
Kog linserne efter anvisning på pakken, og skyl dem under koldt vand.
Snit rødløg i tynde halvringe, dryp citronsaft og olie over, og lad dem marinere i 10-15 minutter.
Nip bønnerne, og læg dem i kogende vand 3-4 minutter. Lad dem dryppe af. Skær radiser i tynde skiver.
Rør en dressing af ymer, mayonnaise og dijonsennep. Smag til med salt og peber.
Bland alle ingredienserne til salaten, og servér med oksefrikadeller og lidt finthakket persille på toppen.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner