Kyllingefrikadeller med pastasalat

17. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Med både soltørrede tomater, frisk timian og godt med parmesan får denne nemme hverdagsret smag af Italien.

Ingredienser

Sådan gør du

Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem fint. Pil og riv rødløget. Træk bladene af timiankvistene, og hak dem. Riv parmesanosten fint.
Rør kyllingekød, soltørrede tomater, rødløg, timian, parmesan, æg og havregryn godt sammen i en skål, og krydr farsen med salt og peber – husk på, at parmesanosten også er salt.
Form farsen til frikadeller, og lad dem hvile på en tallerken i 15 minutter. Steg frikadellerne i smør på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte og gyldne.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Skær pancetta i grove tern. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skyl savojkålen, og skær den i strimler. Hak timianen.
Steg pancettaen i olie i en dyb pande i ca. 5 minutter, til pancettaen er sprød. Tilsæt smør og porrer, og steg i ca. 3 minutter, til porrerne er let bløde. Tilsæt savojkål og timian, og steg videre, til kålen er mør.
Hæld fløde i panden, og bring den i kog i et par minutter, til den er kogt ind til ca. det halve. Smag saucen til med salt og peber. Riv parmesanosten, og vend halvdelen i saucen sammen med den kogte pasta.
Anret den cremede pasta i en skål, og top med resten af parmesanosten. Servér med kyllingefrikadeller og evt. ekstra frisk timian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar