Oksefrikadeller og græskarsalat med granatæble
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Denne salat er både sød, salt, knasende, lun og mættende. Servér den med krydrede oksefrikadeller til, og du har en lækker hovedret til gæstemiddagen eller blot til en hverdag.
Bemærk
Hviletid på køl: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør oksekødet sammen med presset hvidløg, friskhakket mynte, spidskommen, salt, peber, æg og havregryn. Stil farsen på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Skyl græskarret. Halvér det, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Riv skallen af citronen, og pres saften. Fordel citronskal over græskarternene, dryp med olie, drys med salt, og vend rundt.
Skyl kikærter i en sigte, og tør dem i et rent viskestykke. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med hvidløgspulver, olie og salt.
Bag kikærter og græskartern i ovnen i 30 minutter, indtil kikærterne er sprøde, og græskarternene er gyldne. Læg det hele i en skål, og køl let af. Dryp citronsaft over, og krydr let med peber.
Tilsæt smuldret fetaost, granatæblekerner og grofthakket mynte, og vend rundt. Form små frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande. Servér med græskarsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk