Oksefrikadeller med kikærter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
De hele kikærter giver frikadellerne en dejlig grov struktur.
Ingredienser
Udstyr
små træspyd
Sådan gør du
Rør oksekød, afdryppede kikærter, spidskommen, tomatpuré og æg sammen til en ensartet fars. Krydr med salt og peber, og rør finthakket mynte i.
Form farsen til aflange frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Stik evt. træspyd igennem frikadellerne, når de er stegt.
Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og afkøl med rindende koldt vand i en sigte.
Skær løg, tomater og agurk i små tern, og vend dem sammen med den kogte bulgur.
Skyl persillen, og hak den fint. Pres saften af citronen. Rør persille, citronsaft og olivenolie i bulgursalaten. Krydr med salt og peber.
Drys smuldret feta over salaten, og pynt rundhåndet med mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk