Oksefrikadeller med broccoli og tzatziki
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Små rustikke frikadeller med oksekød og broccoli, der smager skønt og mætter dejligt. Servér med hjemmelavet tzatziki og groft brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær broccoli i mindre buketter, og læg dem i en gryde med kogende, letsaltet vand i 2 minutter. Afkøl straks broccolien med koldt vand, og lad den dryppe af i et dørslag.
Rør hakket oksekød med karry og yoghurt, og krydr med salt og peber.
Skræl guleroden, riv den fint, og vend den i farsen.
Form farsen til små, kuglerunde frikadeller, og steg dem i olie på en pande ved høj varme, til de har fået farve. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne helt færdige.
Skyl agurken, og riv den groft.
Rør agurk sammen med yoghurt, og smag til med fintrevet hvidløg, salt og peber.
Skyl agurk og peberfrugt, og skær i stave. Servér grøntsagerne sammen med frikadeller, tzatziki og brød.
Tip!
I stedet for broccoli kan du blande små blomkålsbuketter i farsen. Lav gerne en stor portion frikadeller, og opbevar dem i fryseren til en anden god gang, hvor du har brug for en hurtig løsning til dagens madpakker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk