Koldhævede boller med havre

Intet er bedre end nybagte boller om morgenen. Den her opskrift er simpel og nem, og bollerne smager helt fantastisk med lidt smør eller ost, og en nybrygget kop kaffe.

Bemærk
Hævetid: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Rør salt, sukker, havregryn og kerner i.
Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen med en ske eller på en røremaskine.
Dæk dejen med et viskestykke eller et låg, og lad dejen hvile i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt stykker af dejen på bagepladen i den størrelse, som du ønsker bollerne.
Pensl bollerne med mælk, og bag dem i ovnen i ca. 18 minutter, til de har en gylden overflade.
Nyd bollerne lune med smør, ost eller tørret skinke.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
15. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar